Maanantaina mentiin tekemään jälkeä, mukana oli Mari ja Jiro ja Kati ja espanjanvesikoira Aatu. Tein Talalle aika lyhyen mutkikkaan jäljen, johon laitoin kaksi keppiä, yhden puoliväliin ja toisen loppuun. Annoin vanheta n. tunnin. Ensimmäisen kepin se nosti hyvin, vauhtia tosin taas oli aivan liikaa... Toinen keppi jäi, itsekään en tiedä missä se oli ollut, joten siellä metsässä se nyt sitten lepäilee... Kati sitten teki meille lyhyen jäljen, jossa muistaakseni yksi keppi lopussa. Jäljen loppupuolella Tala meni sekaisin ja katto vaan mua, "Äiti musta tää loppuu tähän, en tajua..." Kehotin sitä vaan uudestaan jäljelle ja sitten löytyi keppi. Esineruututreeni meni ihan hyvin, Mari vei esinettä ensin oikein huomiotaherättävästi ja sitten huomaamatta.

Tiistaina oli agitreenit, jossa tehtiin rataa pienoismuodossa, aita, putki, aita, putki, aita-aita johon valssi ja sitten suoraan kaksi aitaa. Aika kivasti meni, Tala irtoaa jo aika hyvin sivusuunnassakin! Toinen harjoitus oli aita-aita-pussi. Koiran takana vaihdettiin puolta, Tala ei ollut millänsäkään tuosta. Pussiin menee tosi rohkeasti, ei tartte enää ketään pitämään pussin suuta.

Keskiviikkona ehdotin sitten Marille, että josko taas käytäis jäljellä, saisin vähän korjattua tuota maanantain tilannetta. Mentiin sitten heti töiden jälkeen, kävelin Talalle taas jonkinmoisen mutkaisen jäljen, kaksi keppiä, puoliväliin ja loppuun. Loppukepin luo laitoin uutena juttuna rasiaan evästä. Lähti jäljelle tosi hyvin nenä tiiviisti maassa. Vauhtia pikkasen liikaa. Eka keppi jäi viereen, joten laitoin uudestaan jäljelle, keppi löytyi, mutta ei malttanut sitä sen enempää esittelemään. Matka jatkui kovaa vauhtia jäljen loppuun josta kauniisti ilmaisi toisen kepin ja sitten huomasi rasian ja ihmetteli, "Äiti jollain on jäänyt tällanen tänne, katotaanko mitä siellä on sisällä?" Juhlan tuntua oli ilmassa, kun Tala tajusi, että tästähän selvittiin tosi hyvin! Jälki oli n. tunnin vanha. Esineruudussa tehtiin tällä kertaa niin, että kävin itse viemässä kaksi esinettä ruutuun, ennen kuin otin Talan autosta. Tala kuumenee niin hirveästi aina kun näkee, että joku ihminen lähtee metsään, joten ajattelin, että tämä voisi auttaa sitä pikkasen rauhottumaan. Vein Talan ruudun reunalle ja lähetin sen "ESINE"-käskyllä, poika tajusi heti mistä kysymys, eikä aikaakaan, kun ensimmäinen esine löytyi. Luovuttamista pitäisi alkaa opettelemaan... Toiselle esineelle lähetin ja sinne poika lähti taas, löytyi nopeasti ja sitten kunnon palkka. Mari kävi vielä viemässä esineet metsään niin, että Tala ei nähnyt. Toisella kerralla sama juttu, hyvin meni!

Torstaina pidettiin vapaapäivä treeneistä ja käytiin lenkillä Marin ja Jiron kanssa. Kiivettiin Äänemäen (paikallinen laskettelurinne) päälle (huh huh...) ja sieltä teitä pitkin takaisin Marin luokse.

Perjantaina alotettiin Laukaassa tokon alkeet-kurssi. Opiskeltiin luoksepäästävyyttä, joka tosi hyvä juttu meille, Talalla kun on aina niin hirveä hinku pussailla kaikkia ihmisiä. Tehtiin ringissä paikallaoloa makuultaan ja istualtaan, hyvin meni, ei huomauttamista. Luoksetulossa pientä ongelmaa, kun vein Talan kauemmaksi ja yritin sitä siihen jättää, niin maassa oli pissit ja kaikenlisäksi varmaankin juoksusen nartun... Eihän siitä sitten mitään tullut. Ohjaaja sitten tuli pitämään Talaa kiinni ja sitten luoksetulo onnistui hyvin. Lopuksi ohjaaja katsoi kaikkien perusasennot, meillä pientä vinoa suuntaan jos toiseen. Tämän jälkeen vielä seuraamista yksi askel ja perusasento, tätä tehtiin jonkin verran ja Tala tajusi heti mistä kysymys, hieno poika! Tunnin aikana viereisestä metsästä kuului aika monta laukausta, ilmeisesti tuo juuri alkanut hirvenmetsästyskausi oli villinnyt kaikki lähiympäristön miehet. Hyvin tuli siis paukkutreeniäkin :)

Eilen ja tänään ollaan sitten otettu rennosti, eilen Tala sai olla mummolassa hoidossa ja tänään käytiin vähän metsässä juoksemassa, mutta koska läheltä kuului taas laukauksia, totesin, että parempi lähteä kotiin, ettei satu mitään... Tala on tosi väsynyt ja nukkuu vaan tuossa mun vieressä, on se suloinen!!!

Me nyt sitten kuitenkin lähdetään Hämeenlinnan ryhmikseen, kun saatiin matkaseuraa Virvasta ja Epusta, kiva kun ei tartte matkustaa yksin!