Torstai-iltana meillä oli temppukurssi Jyväskylässä, se oli neljäs kerta kuudesta. Oli taas tosi hauskaa!! Siellä ollaan opeteltu mm. pienelle pukille nousemista, renkaan läpi menoa ja toisten koirien yli hyppäämistä. Tällä kertaa meillä oli keilan ympärillä pyörimistä ja harjoitus jossa oli pukki, hyppy renkaan läpi toiselle pukille, n. 15-20 cm leveää lankkua pitkin meno viimeiselle pukille, hienostihan se Tala selviytyi!! Seuraavassa harjoituksessa oli lankku taas pukkien välissä ja kahden koiran piti siitä hypätä yli yhtäaikaa, Jiro oli Talan parina ja ne suoriutui hienosti tehtävästään. Viimeisessä tehtävässä olikin sitten kolme pukkia, kaksi vierekkäin ja yksi niiden päällä, vähän niin kuin pyramidina. Kerran päästiin kokeilemaan ja pienen "uskallanko"-mietinnän jälkeen tuli siitä niin kuin vanhat tekijät :) Ensi kerralla me ei sitten päästäkään sinne, koska Talalle on varattu lonkka-, kyynär- ym. kuvaukset juuri torstaille, jännittävää!! Talan sisko Mai kävi kuvissa ja tuloksena A/A ja 0/0!

Eilen sitten oli tokon vuoro Laukaassa, aluksi luoksepäästävyys, ongelmana siinä se, että Tala haluaisi niin kovasti tervehtiä ihmistä joka tulee sitä koskettelemaan. Tällä kertaa Tala kuitenkin tajusi jo mistä oli kysymys ja otti kontaktia oma-aloitteisesti. Seuraavana oli paikkamakuu, meni todella hyvin, vähän alussa katteli muita ohjaajia, mutta sitten napitti minua loppuajan. Tässä välissä otettiin luoksetulot, jätettiin koira istumaan ja käveltiin toiselle puolella maneesia, todella vauhdikas luoksetulo ja nätisti vierelle, sama takaisin päin. Sitten taidettiin tehdä maahanmenoa seuraamisesta, edelleen ongelmana maahanmenossa haukahdus, pitäisi nyt vahvistaa sitä maahanmenoa ilman mitään ääntä. Muutenhan maahanmeno on Talalla tosi vahva. Seuraavana vuorossa oli seisominen seuraamisesta, jostain syystä Tala istui, joka kerta kun palasin takaisin viereen (ennen käskyä siis), täytyy siis alkaa vahvistamaan sitäkin. Tehtiin myös pieni seuraamispätkä, treeniä, treeniä ja treeniä, seuraaminen on todella hyvää silloin kun se on, mutta häiriöt ovat liian suuria... Sitten harjoittelimme uusia juttuja, merkkiä ja kaukokäskyjä. Todella kivat treenit oli kokonaisuudessaan, ensi kerralla onkin sitten viimeinen kerta ja Birgitta lupaili pitää meille pienen loppukokeen.

Torstai-iltana ilmoitin Talan ensi vikkonloppuna pidettävälle Taitavien Tassujen alo teho toko-kurssille, päästään tosissaan opettelemaan! Ohjelmassa on luentoja, keskustelua ja käytännön harjoituksia. Mahtavaa päästä hyvään oppiin! Eilen myös ilmoitin Talan MH-luonnekuvaukseen Hankasalmelle, vielä odotellaan tietoa, päästäänkö mukaan vai ei, toivottavasti päästään!!

Huomenna mennäänkin sitten Lahden näyttelyyn ja sen jälkeen olisi tarkoitus treffata Talan siskoja, ihanaa nähdä taas kaikkia, täytyy muistaa ottaa kamera mukaan!