Käytiin sitten mokaamassa oikein kunnolla koe lauantaina... Jo ennen kokeenalkua Tala oli tosi rauhaton, piip piip piip... Paikkamakuussa just kun olin päässyt piiloon, tuomari huuteli mut kytkemään Talan, voi hyvänen aika mikä näky koitti, kun näin koiran...sehän oli ihan tosissaan viereisen koiran selässä ja nuolemassa sen vehkeitä  Sen jälkeen ei ollut minkäänlaista kontaktia minuun, ainoastaan narttuihin, joten vein sen autoon ja keskeytin meidän kokeen saavuttaen 0 pistettä  Kyllähän tuo pisti harmittamaan, kun edes lähdettiin kokeeseen... Noh, jospa seuraavassa kokeessa menis paremmin. Nyt olen todella vakuuttunut pallien poislähtemisestä!!

Sunnuntaina Mari kävi hakemassa pojat lenkille metsään Jiron seuraksi, miä kattelin ikkunasta, kun Jato lähti muina miehinä Jiron perässä autoon. Talaa ei näkynyt ja kohta kuuluikin meteliä ovelta, siellä se ressukka huuteli mua, kävin sanomassa sille varmaan kolmesti, että mene nyt tätin ja poikien kanssa, mutta ei auttanut, taitanut tulla Talasta oikein kunnon äitinpoika  Mari sitten lopulta tuli hakemaan sen hihnassa, sitten se lähtikin ihan innoissaan mukaan.

Minä oon ollut sairaslomalla selän takia taas pari päivää, joten pojillakin oli hieman rauhallisemmat pari päivää, näillä mun lääkkeillä kun ei saa autolla ajaa ja hihnalenkkiä on ihan turha kuvitella tämän selän kanssa... Eilen sitten onneksi Mari tuli hakemaan meitä ja päästiin metsään pikkulenkille, josta mentiin treenaamaan, pojat teki mahtavaa työtä!! Tein pikkutreenin molemmille, Talan kanssa tunnaria ja voittajan seuraamisia. Tunnaria tein kuten aiemmin, eli muutama esine maahan (noutokapula ja autoharja) ja piilotin tunnarikapulan lehtien alle, oma-käskyllä Tala osaa jo hienosti etsiä omalle syljelle haisevan kapulan, tosi hienoja toistoja kolme. Koska olen niin hirmu kunnianhimoinen ajattelin, että josko otettas kerran kasa tunnareita maahan ja se oma vähän matkan päähän yksin töröttämään... Tala lähti hienosti taas töihin oma-käskyllä nosti yhden ja tiputti, yritti etsiä omaa lehtien seasta jonka jälkeen kutsuin luokse ja lähetin uudestaan, jonka jälkeen se haistoi sen omansa ja toi sen, hienoa!!!  Nyt en kuitenkaan ahnehdi vaan tehdään edelleen noita lehtien sekaan piilottamisia ja odotellaan Hannan uutta neuvoa sitten ensi keskiviikkona. Sivuaskeleet ja peruuttamiset on pikkasen hakusessa, johtuu varmaan siitäkin, että ei olla tehty niitä kovinkaan paljon...  Jaton kanssa tehtiin sivulletuloja (jotka on tosi hienoja!!), seisomisia, maahanmenoja (hienoja ja nopeita!!), hyppyä, jonka Jato osaa jo aika hyvin ja innostuinpa tekemään senkin kanssa sivuaskelia ja peruuttamisia ekaa kertaa, eipä vaan näyttänyt olevan eka kerta Jatolle, se meinaan osas ne tosi hienosti, kuka lienee opettanut ne  Tehtiin myös pyllynkäyttötreeniä jota Jato osaa käyttää tosi mallikkaasti. Paikkamakuu tehtiin yhdesti tänään n. 5 metrin päästä n. 20 sek. Hieno ja mallikas suoritus! On mulla hienot pojat!!

Tässä vielä hienot kuvat pojista, tosin aika sumuset, kun olin niin tehokkaasti niitä pienentänyt...

P1070712.jpg image by talanne
 
P1070739.jpg image by talanne