Ei oo totta... Nyt jo yli viikon kestänyt kuume ei lähde vaikka mitä tekisi tai olisi tekemättä. Huomenna hoitajalle ja tarpeen mukaan perjantaina lääkärille. Ärsyttää, kun tekis niin mieli treenata ja lenkkeillä oikein kunnolla. Pojat on ihan typertyneen näkösiä, kun ei tehdä mitään.

Eilen onneksi oli hieman parempi olo ja käytiin kolmen vartin lenkki ja sen jälkeen tokotreeni omassa pihassa kera Marin ja Jiron ja toisen Marin ja collie-Nitan. Tiukempi kuri näkyy kyllä selkeästi meidän treeneissä, Jatolla upeissa suorituksissa ja Talalla lisääntyneessä ääntelyssä. Täytyy siis hellentää otetta treeneissä Talan kanssa ja miettiä, että mikä olisi se oikea kuri-aste jolla treenataan. Jaton seuraaminen on ihan hurjan hyvää! Eilen treenattiin kaikki avon liikkeet läpi ja aika tyylikäs suoritus kokonaisuudessaan  Tosin jostain syystä Jato on alkanut tarjoamaan istumista seisomisen sijaan (se varmaan haluaisi jo voittajaan ).  Tala äänteli entistä enemmän... Aiemmin se on äännellyt vain treenien alussa, nyt sitä tuli siellä täällä, kaukojen joka vaihdossa, ruudussa maahanmenossa, seuraamisten sivuaskelissa ja peruuttamisessa jne.  Täytyy tosiaan hieman hienosäätää kuria, ei liian tiukkaa, mutta ei liian lepsuakaan.

Nuo kaksi on niin hirvittävän paljon erilaisia kaikessa, mulla aivot raksuttaa koko ajan , kun mietin, että mikä sopii toiselle ja mikä taas toiselle. Tala tykkää naudananahkarullista ja Jato tykkää siannahkarullista, Tala vahtii naapurit ja Jato vahtii ohikulkijat, Jatoa hävettää toruminen ihan kamalasti ja Tala alkaa vaan mielistelemään, Jato tykkää olla kainalossa ja Tala ei taas tykkää yhtään että se tukahdutetaan halauksiin, Jato tykkää tytöistä ja Tala pojista, no ei vaineskaan  se vaan ei tykkää enää niin häiritsevästi tytöistä. Eroja on niin paljon, että pää on joskus aika sekasin... Tunnistan äänestä, että kumpi juo ja kumpi syö tai sen, kun ne kävelee talossa, ne kuulostaa ihan erilaisilta. Voitte vaan kuvitella miten vaikeaa on treenata kahta noin erilaista koiraa peräkkäin, täytyy aina muistaa vaihtaa Tala-mode tai Jato-mode päälle  Ne kyllä täydentävät hienosti toisiaan, eikä kumpikaan olisi täydellinen ilman toista! Meillä oli tässä syksyn aikana Aaltosen Marian kontaktikurssi ja Mariakin sai huomata sen miten erilaisia nuo ovat, naksuttimen kanssa Tala tarjosi yhtä aikaa kaikki mahdolliset temput haukkumisesta ryömimiseen ja taas Jato tarjosi aina yhtä asiaa kerralla ja jos se ei toiminut se palasi edelliseen, on ne ihania  Ei tässä ainakaan tylsistymään pääse!

Viikonlopun agikisat meni...no 4 hylättyä tuli, joten ei hirveän hyvin! Oma ohjaaminen on aika surkeaa, Tala olisi tahkonut nollia vaikka kuinka, mutta minä tyhmänä sotkin joka ikisen tilanteen... Nyt sitten pidetään, tai ainakin yritetään pitää joulutauko ja yritetään ensi vuonna sitten uudestaan.

Nyt tsempataan vuoden viimeiseen tokokokeeseen  josta olis aika mukava palata kotiin kahden ykköstuloksen kanssa