Luvattoman pitkä tauko blogin kanssa... Siitä näkee, että kiirettä on pitänyt! Meillä on pitkästä aikaa nyt vapaa vkl, ei mitään leirejä eikä kisoja tai muutakaan hässäkkää

Poikien kanssa käytiin toukokuussa paimenessa, Jato yllätti hienolla työllään ja Tala taas oli sitä mieltä, että joku muu voisi hoitaa nuo hommat. Nyt syyskuussa mentiin sitten uudestaan ja olipa eri ääni kellossa, Jato oli edelleen hyvä mutta Tala oli loistava! Ehkä mun pitämä tiukempi kuri perusarjessa näkyi myös lampaiden kanssa  Ensi kesälle onkin sitten ostettu Talalle kaksi legiä JHD:n ja varattu myös yksi paimennusleiri taas.

Tokossa Talan kanssa ollaan junnattu samassa pisteessä... Kokeissa aina joku liike pääsee nollille ja kaukot on aina niin vaikeat. Toukokuussa oltiin Patchcoat-päivillä jossa saatiin Helmisen Hannalta koko vkl hienoja vinkkejä eteenpäin menemiseen. Heinäkuussa sitten aussie-leirillä päästiin uuden tuttavuuden koulutuksiin, Junton Tytti oli alku pelottavuuden jälkeen juuri passeli kouluttaja meille. Tietää tasan tarkkaan miten aussie toimii ja tietää miten mua koulutetaan  Tytiltä saatiin hyviä vinkkejä oikeastaan kaikkeen, mutta ennen kaikkea metalliin joka sujuukin paljo paremmin nykyään! Viime vkl vierähti sitten Junttojen syysleirillä, jossa opetettiin Talalle aivan uusi tyyli mennä maahan ja sitä kautta toivottavasti saadaan kaikkiin liikkeisiin varmuutta. Seuruun kontakti on parantunut huikeasti, kun olen muistanut Talaa kehua siitä. Tälle vuodelle käydään ainakin yksi koe vielä joka on 9.10. Laukaassa.

Jaton kanssa tokohommat ovat edenneet mahtavasti! Ollaan yhdessä löydetty aivan uusi into ja tapa treenata! Se on alkanut näyttää tosi hienoja piirteitä itsestään ja mun luottamus sitä kohtaan on kasvanut ainakin kilometrillä  Tänä vuonna meidän ei pitänyt käydä ollenkaan kokeissa, kun näytti siltä ettei hommat suju, mutta kesän treenien jälkeen uskalsin lähteä kokeilemaa ja ykköstuloshan sieltä tuli, aussie-rotumestaruuskokeessa toinen sija avoimessa 160 pisteellä  Hyppy meni nollille, kun jäi kattelemaan ympärilleen. Syyskuussa sitten käytiin kokeilemassa uudestaan Pieksämäellä onneamme ja taas ykköstulos 171,5 pistettä! Täytyy sanoa, että tuo koira hämmästyttää mut aina välillä! Nytkin naapurin Unu-aussiella on juoksut päällä ja Jaton eturauhanen kiusaa sen menoa mutta treeneihin se ei ole vaikuttanut mitenkään! Ensi viikolla mennään vielä kokeilemaan josko saataisi se viimeinen ykkönen koularia varten  Voittajan liikkeet ei ole vielä kasassa mutta hyvällä mallilla kuitenkin, ruutu on tosi hyvän näköinen ja Tytin neuvoilla tehty tunnarikin menee jo hienosti!

Agissa on ollut paljon taukoa kesän aikana molempien kanssa. On ollut leirejä, kouluttajan taukoa, mulla flunssaa, Jaton ontumista ja vaikka mitä. Kisoissa ei pahemmin olla käyty. Nyt sitten syksylle parit kisaviikonloput Jyväskylässä.

SM-kisatkin korkattiin Talan kanssa molemmissa lajeissa, tokossa oltiin edustamassa aussieyhdistystä ja agissa Laukaa tulokset ei päätä huimanneet mutta tuntui aika mahtavalta kisata yhdessä suomen parhaimpien kanssa ja huomata, että ei me nyt kuitenkaan ihan huonojakaan olla  Ensi vuonna olisi tavoitteena sitten kisata ainakin tokossa, jommalla kummalla koiralla

Koiratanssi alotettiin Talan kanssa nyt syksyllä ja se onkin Talalle aika passelia hommaa, saa vöyhöttää miten haluaa ja saa tehdä koko tunnin äitin kanssa kahestaan  Saa nähdä josko joskus käytäis näissäkin kisoissa, sen verran mallikkaasti on meidän ura lähtenyt käyntiin!

Tässä nyt olis varmaan aika kattavasti meidän kesän ohjelma, paljon muutakin sinne on mahtunut, mutta tässä nämä kisa- ja treeniasiat.