Onpas taas tullut kirjotettua vähän tänne...

Oltiin siellä möllitokossa ja tuloksena huimat 196 p. ja sija 1.!! Kaikista muista liikkeistä 10 paitsi taluttimetta seuraamisesta 9, siinä Tala hieman häiriintyi edessä olevasta avoimesta ovesta ja sen luona olevista koirista. Seuraaminen muutenkaan ei ollut ihan  sitä luokkaa mitä treeneissä, joten en ihan täysin tyytyväinen ole. Tuomarina oli Tuire Marjamäki, aussie-ihminen sekin. Nyt sitten treenataan virallista koetta varten, meidän ensimmäistä sellaista :) Se olisi siis ensi viikon lauantaina Kuopiossa, saa nähdä kuinka meidän käy.

Möllitokon jälkeen meillä olikin sitten mölliagility... Aika karmeaa menoa oli. Osallistuttiin tosimölleihin ja mölleihin, radat oli ihan tosi vaikeita ja hylätyt tuli molemmilta. Ensimmäiset 4-5 estettä meni hienosti ja sitten alkoi alamäki. Voitto kuvasi meidän menoa ja huomasin nauhalta, että en kovinkaan paljon ohjannut Talaa. Eilen sitten vapaissa treeneissä sain apua kahdelta kiltiltä ihmiseltä ja opin ohjaamisesta taas paljon uutta, on se vaan vaikeaa, mutta eiköhän se siitä :) Parin viikon päästä sitten kokeillaan uudestaan mölleilyä.

Tänään käytiin treenamassa ihan kahdestaan tuossa lähikentällä. Saatiin tosi hyviä neuvoja paikkamakuuseen ja hieman huonontuneeseen seuraamiseen meidän uudelta kouluttajalta Helmisen Hannalta, tosin meidän kurssi sen kanssa alkaa vasta ensi viikon torstaina. Alotettiin paikkamakuulla, tarkoituksena oli käydä palkkaamassa välillä. eti ensi alkuun saatiin hyvä häiriö, kun ihminen käveli kohti kenttää, Talahan on aivan hulluna ihmisiin. Hyvin se kuitenkin pysyi paikallaan vaikka nainen käveli n. 10 metrin päästä ohi. Pientä vilkuilua kuitenkin oli. Palkkasin naisen ohimentyä ja menin takaisin n. 5 metrin päähän, kävin vielä kerran palkkaamassa ja siirryin n. 7 metrin päähän. Paljon parempaa paikalla oloa, kuin ennen. Ei olla pitkään aikaan tehty tuota välillä palkkaamista. Sitten otettiin seuraamista hihnassa, palkkasin tosi paljon vierelle tulosta ja pienen pätkän jälkeen pysähtymisestä. Palkkailin myös käännöksistä. Ilman hihnaa seuraaminen oli taas todella hienoa, ihanaa!! Lisäpalkka oli siis tosi hyvä juttu. Tehtiin vaan kerran liikkeestä maahanmeno ja seisominen, molemmat meni ihan nappiin :) Luoksetulossa Talan perusasento jäi vähän vinoksi, mutta palkkasin silti, koska edellisissä treeneissä luoksetulo oli tosi löysä ja se tuli eteen vierelletulon sijasta. Tässä vaiheessa vapautin sen ja leikittiin kovasti patukalla, ei vetoleikkiä vaan heiteltiin vaan lumihankeen, meillä oli hauskaa! Leikin jälkeen otettiin uudestaan paikallaoloa ja se meni tosi hyvin, ensin 5 m-palkka, 7 m-palkka ja 9 m-palkka, kaikissa kesto n. 30-60 s. Vähän vielä seuruutin ja sen jälkeen leikittiin taas ja käytiin kentän viereisessä metsässä vähän tarpeilla ja nuuskuttelemassa. Jäi tosi hyvä mieli treeneistä ja muutenkin kentällä olosta! :) Taidan huomenna mennä uudestaan ottamaan kevyttä treeniä.

Otettiin yhteen kunnolla tuossa viime tiistaina agitreeneissä, kun Tala sinkoili ihmisten luo ja oli muutenkin todella rauhaton. Laitoin sen autoon vähäksi aikaa ja kyllä oli nöyrää poikaa, kun otin sen autosta. Tuon tiistain jälkeen on ollut olo paljon helpompaa, hihnakäyttäytyminen on taas parempaa ja tyttöjen pissit ei ole enää ihan niin kiinnostavia. Eiköhän tämä tästä, uskoisin, että meidän hankalimmat hetket on takana päin jo.